Radonjić: Pokazali smo karakter

"To je ono što me zadovoljava, jer sigurno da je jako dobro kada se dobije utakmica u igri koja nije najbolja i protiv tima koji sigurno ima kvalitet za respekt", kaže selektor.
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Beta AP
Dejan Radonjić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 01.09.2011. 00:05h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Čime možemo da budemo zadovoljni nakon pobjede nad Makedonijom (70:65), na startu Evropskog prvenstva - pitanje je na koje selektor Dejan Radonjić odgovara kao iz topa:

“Karakterom! Evidentno je da smo, uz sve nedostatke i grč sa kojim smo odigrali, pokazali karakter da i u takvim okolnostima dobijemo meč. To je ono što me zadovoljava, jer sigurno da je jako dobro kada se dobije utakmica u igri koja nije najbolja i protiv tima koji sigurno ima kvalitet za respekt. Bilo bi dobro da u narednom periodu popravimo i one segmente koji nisu bili dobri, siguran sam da ćemo već u narednom susretu sve to biti mnogo bolje”, kaže Radonjić.

A naredni susret je već sjutra u isto vrijeme (početak u 14.30 časova). Protivnik je Bosna i Hercegovima, tim protiv kojeg je Crna Gora veći favorit nego što je bila u susretu sa Makedoncima.

“Bosna i Hercegovina je ekipa sa velikim individualnim kvalitetom, ima nekoliko pojedinaca koji su jako vrijedni u Evropi, ali kroz pripremni period kod njih je bio prisutan problem nedostatka kolektivnog duha. Međutim, moramo biti obazrivi bez obzira na to što smo i u tom meču favoriti. Treba da ponovimo dobar pristup, ali ne da on proizvodi toliki broj grešaka, već da ima suprotan efekat i da nam donese pobjedu. Vjerujem da će tako i da bude, a nadam se uz bolju igru nego što je to bilo protiv Makedonije”, optimista je strateg „crvenih“.

Hadžić: Tražimo pobjedu

Uprkos porazu od Grčke, trener Bosne i Hercegovine Sabit Hadžić nema previše razloga da tuguje - Grčka je bila apsolutni favorit, a njegov tim prijetio je svih 40 minuta, a prvo poluvrijeme čak riješio u svoju korist. Nema sumnje da je za Hadžića mnogo značajniji današnji meč sa Crnom Gorom.

“Crna Gora je veoma dobra reprezentacija, ujednačena na spoljnjim pozicijama i izuzetno jaka u reketu. O njenom kvalitetu najbolje govori podatak da je bila prva u kvalifikacijama i to u grupi sa Italijom. Mislim da su Grčka, Hrvatska i Crna Gora najjače u našoj grupi, ali mi moramo negdje da tražimo pobjedu. Daćemo sve od sebe da to bude protiv Crne Gore”, kazao je Hadžić za „Vijesti“.

Bonus video: