Šampion preokrenuo u Teksasu, Lilard srušio Lejkerse sa zvukom sirene

Sparsi su imali i dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu, ali su "ratnici" Stiva Kera preuzeli kormilo početkom treće četvrtine i više ga nisu prepuštali
0 komentar(a)
Demijen Lilard, Foto: Reuters
Demijen Lilard, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2017. 07:48h

U derbiju ljutih rivala Zapadne konferencije NBA lige, Golden Stejt Voriorsi su savladali San Antonio Sparse 112:92, nakon odličnog starta tima Grega Popoviča, dok je Portland u Oregonu bio bolji od Los Anđeles Lejkersa i u posljednjoj sekundi trijumfovao rezultatom 113:110.

Šampionski tim Voriorsa od početka meča u igri je održavao Klej Tompson koji je bio na kraju zabilježio 27 poena. Najbolji u poraženom timu bio je Lamarkus Oldridž sa 24 poena i deset skokova, ali ni to nije bilo dovoljno da domaći tim održi prednost.

Domaći su imali i dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu, ali su "ratnici" Stiva Kera preuzeli kormilo početkom treće četvrtine i više ga nisu prepuštali.

Kevin Djurent je nakon slabijeg početka (devet promašenih šuteva i samo pet poena u prvom poluvremenu) sa 24 poena bio među najboljima u redovima pobjednika, dok je Stef Kari ubacio 21 poen.

Portland je do pobjede vodio plejmejker Demijan Lilard sa 32 poena i "trojkom" sa zvukom sirene koja je srušila snove Lejkersa o pobjedi na vrućem gostujućem terenu.

Sjajni Jusuf Nurkić je za 28 minuta na parketu zabilježio isti broj poena, nadigravajući se sa centrom "jezerdžija" Brukom Lopezom koji je sa 27 poena odigrao najbolju utakmicu ove sezone.

Bonus video: