Zvezda gubila sa 15 razlike, a onda deklasirala Cedevitu

Aktuelni šampion poveo u finalnoj seriji
25 komentar(a)
Čarls Dženkins, Foto: Betaphoto
Čarls Dženkins, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 10.04.2017. 18:55h

Crvena zvezda je odbranila domaći teren u prvom meču finalne serije ABA lige protiv Cedevite.

U Beogradu je bilo 81:66, iako je u uvodnim minutima utakmice izgledao da je Cedevita spremna za mnogo veće domete na startu finala.

Cedevita je gotovo perfektno počela meč, na polovini prve četvrtine imala čak 15 poena prednosti (23:8), nakon čega je zaigrala i Zvezda.

"Crveno-bijeli" su do kraja prve dionice prišli na minus devet (26:17), a onda i paklenom serijom koju je vodio Čarls Dženkins preokrenuli i došli do vođstva od 45:37.

Zagrepčani su odgovorili do poluvremena (45:44), ali su u nastavku razbijeni, pa se pitanje pobjednika više nije postavljalo, pa je Zvezda savladala Cedevitu peti put zaredom...

Dženkins je sa 20 poena i pet asistencija predvodio pobjednički tim, Nejt Volters i Ognjen Kuzmić su upisali po 14 koševa, a crnogorski krilni centar Milko Bjelica 13. Dvocifren učinak je imao i Marko Gudurić (10).

U Cedeviti je bolji od ostalih bio Marko Tomas sa 14 pogodaka, a po 12 su dodali Miro Bilan (imao je i šest skokova i pet asistencija) i Rašad Džejms.

Finalna serija se igra u tri pobjede, a druga utakmica je već sjutra u 18.30 časova takođe u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Treći meč je na programu u četvrtak u zagrebačkom Domu sportova, gdje bi se igrala i eventualna četvrta u petak.

Ako dođe do majstorice njen termin je nedjelja od 19 časova u glavnom gradu Srbije.

Bonus video: