Odbojkašice Srbije izgubile od Brazila, olimpijske šampionke eliminisane

Na tabeli Grupe A vodi Brazil sa sve četiri pobjede, dok je Srbija druga sa tri pobjede i porazom

6542 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odbojkašice Srbije upisale su prvi poraz na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su danas izgubile od selekcije Brazila sa 1:3 (20:25, 16:25, 25:23, 19:25 ), u meču četvrtog kola Grupe A.

Najbolji učinak u porazu Srbije imala je Tijana Bošković sa 32 poena, Bjanka Buša je upisala 10, a Bojana Milenković devet.

U selekciji Brazila najviše poena ostvarila je Tandara Kajšeta 19, Fernanda Rodrigeš je dodala 17, dok je Gabrijela Braga Gimaraeš zabeležila 12 poena.

Na tabeli Grupe A vodi Brazil sa sve četiri pobjede, dok je Srbija druga sa tri pobjede i porazom.

Obje selekcije ranije su osigurale plasman u četvrtfinale, a u posljednjem meču grupne faze Srbija će igrati protiv Južne Koreje, a Brazil protiv Kenije.

Odbojkašice Rusije nanijele su danas prvi poraz selekciji SAD na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su u derbiju Grupe B slavile sa 3:0, po setovima 25:20, 25:12, 25:19.

Obje selekcije poslije četiri odigrana kola imaju po tri pobjede i jedan poraz.

Rusiju je do pobjede protiv Amerikanki vodila sjajna Natalija Gončarova koja je upisala 26 poena, a najbolje su je pratile Arina Fedorovceva sa 13 i Irina Voronkova sa 11 poena.

U timu SAD najbolje su bile Džordan Larson i Hejli Vašington sa po sedam poena.

Odbojkašice Rusije će u narednom kolu igrati protiv Turske, a SAD protiv Italije.

Turska je danas savladala Argentinu, upisala drugu pobjedu, što znači da će aktuelni olimpijski šampion, Kina, bez obzira na današnji rezultat protiv Italije takmičenje završiti u grupi.

Do prve pobjede u Tokiju stigla je reprezentacija Dominikanske Republike koja je pobijedila Keniju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:18 i 25:10.

Bonus video: