Omladinac najuspješniji, dominirao u borbama

Omladincu je pripalo sedam zlatnih u 16 kategorija nacionalnog šampionata
493 pregleda 0 komentar(a)
KK Omladinac
KK Omladinac
Ažurirano: 24.02.2019. 17:29h

Karatisti podgoričkog Omladinca sa sedam od ukupno 16 zlatnih medalja najuspješniji su učesnici seniorskog prvenstva Crne Gore u Podgorici.

Članovi Omladinca osvojili su i dvije srebrne i pet bronzanih medalja.

Karatistima Bara, Budućnosti i Onogošta pripale su po tri zlatne medalje.

Bar ima i četiri srebrne i tri bronzane, dok je Budućnost osvojila po dvije srebrne i bronzane medalje.

Karate klub Ulcinj osvojio je četiri srebrne i tri bronzane, Podgorica ima po jednu srebrnu i bronzanu, a Pozitiv jednu srebrnu medalju.

Sa po jednom bronzanom medaljom šampionat su završili Potoci i Šotokan tim.

U katama pojedinačno titule prvaka osvojili su karatista Bara, Vladimir Mijač i Biserka Radulović iz Budućnosti.

U katama ekipno najuspješniji su bili Bar u muškoj i Budućnost u ženskoj konkurenciji.

U borbama ekipno trijumfovali su karatisti Omladinca, u obje konkurencije.

U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje osvojili su Nenad Dulović (do 60, Omladinac), Mario Hodžić (do 67, Omladinac), Nemanja Brašanac (do 75, Budućnost), Nikola Malović (do 84, Onogošt) i Predrag Smolović (preko 84, Onogošt).

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile Dušica Jovetić (do 50, Bar), Jelena Maksimović (do 55, Omladinac), Dijana Miljanić (do 61, Onogošt), Marina Raković (do 68, Omladinac) i Dragana Konjević (preko 68, Omladinac).

Vršilac dužnosti selektora karatista u borbama, Slobodan Vlahović kazao je da je zadovoljan prikazanim borbama.

"To dobija na značaju kada se uzme u obzir da su u pet kategorija u muškoj konkurenciji četiri zlatne medalje osvojili momci mlađi od 22 godine. To pokazuje sa kojim potencijalom raspolažemo. Siguran sam da ćemo sljedeće godine, kada se seniorima priključi Bojan Bošković, imati konkurentnu reprezentaciju i na svakom takmičenju očekivati dobar rezultat", kazao je Vlahović.

On je istakao da je ovogodišnji šampionat bio jedan od najvalitetnijih posljednjih nekoliko godina.

Selektor karatistkinja u borbama, Žarko Raković kazao je da ga raduje ubjedljiv povratak Jelene Maksimović.

"Treba od nje očekivati dobar nastup na Evropskom prvenstvu. Rajović je plasmanom u finale izborila mjesto u timu za EP. Ona će, ukoliko Konjević ne popravi formu u Salcburgu, ozbiljno konkurisati i za mjesto u kategoriji preko 68 kilograma", kazao je Raković.

On je pohvalio i nastup svog kluba, navodeći da je Omladinac potvrdio kvalitet.

"Zadovoljan sam kako smo odradili prvenstvo, iako da budem iskren nijesam očekivao toliki broj medalja. Nijesmo bili spremni za šampionat, odsustvovao sam iz kluba 25 dana zbog Evropskog prvenstva i Premijer lige u Dubaiju i nijesam bio siguran da mogu toliko", kazao je Raković.

Selektor u katama, Jugoslav Bukilić kazao je da je na žalost katašima prvenstvo Crne Gore bio prvi kontrolni turnir ove godine.

"Za ozbiljnu provjeru i podizanje forme imamo još samo jedan, Seriju A u Salcburgu. Evropsko prvenstvo je zbog Evropskih igara u Minsku ove godine pomjereno za kraj marta i to nam je ogroman problem s obzirom da nismo imali novca za dvije Premijer lige u Parizu i Dubaiju. Pokušaćemo da u periodu do EP radimo što više i kvalitetnije kako bi podigli formu. Naravno, to neće biti lako, ali kao i uvijek momci će dati svoj maksimum", kazao je Bukilić.

On smatra da u ženskoj konkurenciji Radulović ima realne šanse da nastupi u Minsku, pa u Salzburgu i EP mora imati što bolji nastup kako bi sakupila dovoljan broj bodova za rang listu.

Na prvenstvu Crne Gore učestvovalo je 49 takmičara iz devet klubova.

Bonus video: