Počinje nova era starog rivaliteta

U Mediteranskom sportskom centru između odbojkaša Budve i Budućnosti kreće finalna serija plej-ofa
361 pregleda 0 komentar(a)
Sa ligaškog meča Budva - Budućnost Capital Plaza, Foto: OK Budva
Sa ligaškog meča Budva - Budućnost Capital Plaza, Foto: OK Budva

Nakon tri godine, ponovo će o tituli odbojkaškog prvaka u muškoj ligi odlučivati timovi iz Budve i Podgorice. Ne radi se, istina, o istim klubovima koji su posljednji put igrali finale plej-ofa u sezoni 2014/2015, jer su Budvanska rivijera i bivša Budućnost ugašeni zbog nagomilanih finansijskih dugova.

Međutim, s obzirom na to da u svojim gradovima nemaju drugih muških odbojkaških klubova, te da je Budućnost, bukvalno, sa istim stručnim štabom i igračkim kadrom nastavila novi život u klubu koji se sada zove Budućnost Capital Plaza, iako formalno-pravno ne, ali suštinski da, Budva (formirana prošlog ljeta) i Budućnost nastavljaju decenijsku tradiciju rivaliteta istorijski dva odbojkaška centra u Crnoj Gori.

Budva je već osvojila jedan trofej, u Kupu Crne Gore, a ligaški dio prvenstva je završila na prvom mjestu, sa samo jednim porazom (od Jedinstva u Bijelom Polju). Zbog toga će u finalnoj seriji, do tri pobjede, imati prednost meča više na domaćem terenu...

"Stigli smo do kraja sezone, preostao je još taj posljednji, najteži korak da u potpunosti ostvarimo svoje ovogodišnje ambicije. Sigurno da i ekipa Budućnosti u ove duele ulazi sa istim ciljem, a dosadašnjim igrama je pokazala da joj je potpuno zasluženo mjesto u finalu prvenstva. U prvi meč ulazimo maksimalno spremni, sa željom da uz svoje navijače na pravi način otvorimo ovu finalnu seriju", kazao je trener Budve, Vladimir Vasović.

Budućnost je u polufinalu plej-ofa neočekivano lako eliminisala sada već bivšeg osvajača duple krune, Jedinstvo, sa dvije maksimalne pobjede, i tako su se izabranici Balše Radulovićarevanširali Jedinstvu za dva poraza u polufinalu Kupa. Podgoričani su izgubili sva tri ligaška meča od Budvana.

20 trofeja ukupno u nezavisnoj državi osvojili su Budvanska rivijera i Budućnost, klubovi koji su ugašeni zbog nagomilanih finansijskih dugova. Budvanska rivijera je osvojila osam uzastopnnih titula, od 2009. do 2016. godine, i sedam pehara u nizu u Kupu (od 2010. do 2016. godine). Budućnost je uzela prve dvije titule (2007, 2008) i prva tri Kupa (2007, 2008, 2009)

"Suvišno je reći kakav nam motiv finale daje. Nadam se da ćemo se približiti svojim gornjim granicama i doći u poziciju da u finalu klubu vratimo sjaj koji ga je krasio u danima stare slave. Ekipa Budve je veoma jaka i biće nam veoma teško, ali samim tim eventualna pobjeda bi bila još slađa. Naš cilj je bio da ove godine igramo makar jedno finale, ali niko ne želi da bude drugi i daćemo sve od sebe da sezonu krunišemo na najljepši mogući način", rekao je Blažo Milić, srednji bloker Budućnosti.

Prvi meč finalne serije igra se večeras u Budvi od 18 sati.

Bonus video: