Vasović: Ponosan na momke, ostavili su srce na terenu

I pored elimininacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, trener odbojkaša Budve nije nezadovoljan igrom u drugom meču
693 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budve, Foto: Stefan Ivanović
Odbojkaši Budve, Foto: Stefan Ivanović

Odbojkaši Budve su na prvom stepeniku zaustavljeni u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pobjedama u Lisabonu od 3:0 i u Budvi sa 3:1, Benfika je pokazala da je u ovom trenutku kvalitetnija, ali i uigranija u odnosu na crnogorskog šampiona, koji je ljetos potpuno promijenio tim, koji je prošle sezone osvojio duplu krunu.

Ali, za razliku od prvog duela, gdje su osvojili 15,17, odnosno 18 poena po setu, izabranici Vladimira Vasovića su u revanšu, pred svojim navijačima, gdje im je trebao trijumf od 3:0 ili 3:1 da bi izborili "zlatni set", igrali mnogo bolje. Marko Bojić, Tapija Santana i drugovi su su osvojili prvi set (25:15), u drugom je Benfika izjednačila (25:21), a odluka je pala u trećem setu, u kojem su Budvani vodili 9:5 i 14:11, ali u finišu seta su gosti preokenuli, i uz malo sreće, došli do potrebnog drugog seta za prolaz.

Očigledno demotivisani zbog ispuštene šanse, domaći odbojkaši u četvrtom setu nijesu zadržali vođstvo od 18:13 kako bi na kraju, ipak, uspjeli da se domognu pobjede na oproštaju od elitnog klupskog takmičenja...

"I nakon prve utakmice, u kojoj nijesmo, realno, pokazali naše pravo lice, da ćemo u Budvi igrati mnogo bolje. Mislim da su u drugom meču nijanse odlučile, možda i njihova duža klupa i kvalitet. Međutim, bez obzira na sve, to sam igračima i rekao nakon meča, zaista sam ponosan na momke, ostavili su srce na terenu. Nažalost, to nije bilo dovoljno, ali se nadam da će u budućim vremenima to biti mnogo bolje", kaže trener Budvana Vladimir Vasović.

Eliminacijom iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Budvani nijesu završili učešće na evropskoj sceni, jer ih očekuje dvomeč šesnaestine finala CEV kupa, protiv Kaknja Iz Bosne i Hercegovine, protiv kojeg će naš šampion imati mnogo veće šanse.

"CEV kup je ozbiljno i jako takmičenje, sa dosta ozbiljnij ekipa. Očekuju nas dueli sa ekipama koje su približno istog kvaliteta kao i mi, pa ćemo nastojati da doguramo što dalj. Momcima ostaje da nastave da igraju evropske utakmice i da se dokazuju i dalje, kako publici u Budvi, tako i onoj širom Evrope", dodao je trener Budvana.

Primarni cilj u ovoj sezoni, ističe Vasović, je "odbrana titule u Crnoj Gori i ponovno učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je cilj Budve u bliskoj budućnosti".

"Takođe, nastojaćemo da unaprijedimo rad sa mlađim katerogijama, da formiramo ekipu iz koje će seniori dobijati adekvatna pojačanja. Od toga će korist imati ne samo Budva, nego i crnogorska odbojka u cjelini", zaključio je Vasović.

Bonus video: