"Lavice": I protiv Poljske idemo na pobjedu, svaka utakmica nam je kao finale

Crna Gora savladala Njemačku 29:25 u 2. kolu Evropskog prvenstva

18489 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Ženska rukometna reprezentacija savladala je večeras Njemačku 29:25 i upisala drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu.

"Lavice" su kontrolisale meč, Njemice su početkom drugog dijela uspjele da izjednače, ali drame nije bilo.

"Srce mi je puno, hvala publici, koja nas je nosila. Ostala nam je još utakmica sa Poljskom, sigurno da ćemo da grmimo, da nosimo maksimalan broj bodova u Skoplje. Pozivam sve koji nas gledaju u Skoplju, da dođu, napune dvoranu i navijaju za nas. A onda ću da pozivam i za Ljubljanu", kazala je Jovanka Radičević.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore
foto: Luka Zeković

Najefikasnija na meču bila je Đurđina Jauković sa devet pogodaka.

"Čitava ekipa je bila na velikom nivou. Očekivali smo težak meč, ponosna sam na sve djevojke. Veliku zahvalnost dugujemo navijačima. Svi će pamtiti ovu atmosferu. Protiv Poljske nećemo kalkulisati - idemo na pobjedu. Zbog svih navijača koji će doći da nas bodre. Gradimo nešto za ono kasnije što dolazi", poručila je Jauković.

Važne pogotke u drugom dijelu postigla je Itana Grbić.

"Tu sam da kad uđem odradim svoj dio posla. Posebno kad vidim kako se cure bore u odbrani, moram da im vratim u napadu. Kad gledam sa klupe mnogo bolje mogu da vidim dešavanja na terenu. Onda se trudim, kad uđem, da pronađem te slabe tačke u odbrani. Mislim da golmanka nije mogla od odbrane dobro da vidi loptu. Na kraju se dobro završilo", rekla je Grbić.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore
foto: Luka Zeković

Milena Raičević je proglašena za igračicu utakmice.

"Vratila sam se kao što sam i obećala. Uživamo da igramo u "Morači". Sigurno će nam biti teže u Skoplju, ali ćemo to nadomjestiti još boljom igrom. Protiv Poljske moramo igrati kao i na prethodne dvije utakmice. Svaka utakmica nam je kao finale, pa će nam i sljedeća utakmica biti finale", kazala je Raičević.

Bonus video: