Popović: Utakmica za zaborav, mnogo tehničkih grešaka

Crna Gora poražena od Francuske 27:19 na startu druge faze Evropskog prvenstva

8485 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk

Selektora ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović bila je nezadovoljna igrom u napadu na večerašnjoj utakmici sa Francuskom.

"Lavice" su na startu druge faze poražene u Skoplju od olimpijskih šampionki 27:19, a tokom čitavog meča su se mučile u napadu.

"Utakmica za zaborav, pogotovo napadački. Odbrana nas je u prvom poluvremenu vadila iz nekih situacija. Bilo je mnogo tehničkih grešaka, 20 na kraju što je za utakmicu sa Francuskom previše. Na kraju smo im dozvolile neke lake golove, a mogli smo da ostanemo na pet-šest razlike. Pokušali smo da nađemo postavu koja će moći da odgovori čvrstoj francuskoj odbrani. Radićemo da se to ne ponovi na sljedećoj utakmici. Znali smo da će biti teško, ali smo bili stegnuti u napadu. Odbrana je funkcionisala dobro, da je napad bio bolji, manje bismo golova primili. Moramo da shvatimo da pas više treba da postoji, da se stvori šansa, kao što se Ivoni Pavićević stvorila, da se pusti višak i da se ranije oslobađamo lopte", kazala je Popović nakon meča.

Povezani članci

13. Novembar 2022.

Napad nije bio na nivou, Crna Gora poražena od Francuske

Sljedeći meč Crna Gora igra u utorak protiv Rumunije. Upravo je ta utakmica najbitnija za plasman u narednu fazu.

"Probaćemo da odigramo dobru utakmicu protiv Rumunije. To je bitnije od samog plasmana u polufinale. Bavimo se Rumunijom, ako se ostali rezultati poklope - super, ali željela bih da mi to završimo na naš način i da na narednoj utakmici budemo bolji", poručila je Popović.

Bonus video: