Bulatović se vratila, Radović se oprostila

"Kaća je raspoložena da nastavi da igra, ima motiv da ostane. Ima problem sa Ahilovom tetivom, zbog kojeg će u ovoj reprezentativnoj akciji raditi sa strane", rekao je Adžić.
177 pregleda 15 komentar(a)
Lyn Byl (Britanija), Ana Radović, Katarina Bulatović, Foto: FoNet/AP
Lyn Byl (Britanija), Ana Radović, Katarina Bulatović, Foto: FoNet/AP
Ažurirano: 01.10.2012. 22:27h

Jutro nakon finala Olimpijskih igara, Katarina Bulatović je u suzama rekla da se oprašta od dresa crnogorske reprezentacije.

Nepuna dva mjeseca kasnije, promijenila je odluku - desni bek Olkima saopštio je selektoru Draganu Adžiću da želi da i dalje nosi dres nacionalnog tima!

"Kaća je raspoložena da nastavi da igra, ima motiv da ostane. Ima problem sa Ahilovom tetivom, zbog kojeg će u ovoj reprezentativnoj akciji raditi sa strane. Postoji želja da nastavi, a jedini problem je bila samo ta povreda koju poznajemo, jer se dugo liječila kod nas. Ako bog da, predvodiće reprezentaciju do Rio de Žaneira", rekao je Adžić.

Za razliku od Bulatovićeve, na početku EHF nedjelje, tokom koje će Crna Gora igrati dva prijateljska meča sa Makedonijom u Ohridu, nije se pojavila Ana Radović. Djevojka koja je ovog ljeta iz Budućnosti otišla u danski KIF Vejen obavijestila je direktoricu svih ženskih reprezentacija, Snežanu Damjanac, da je odlučila da se oprosti.

"Pozivu se nije odazvala samo Ana Radović, koja se u komunikaciji sa direktoricom Damjanac izjasnila da više nema želju da igra za reprezentaciju i da nije bila zadovoljna prostorom koji je imala u reprezentaciji", naglasio je Adžić.

Da li ste razgovarali sa njom povodom te odluke?

"Nisam. Nije se odazvala pozivu, nije došla u Crnu Goru, tako da nisam imao priliku da razgovaram sa njom".

Hoćete li pokušati da je ubijedite da promijeni mišljenje?

"Valjda će za nekoliko dana doći u Crnu Goru... Stvarno je cijenim i kao igračicu i kao čovjeka, volio bih da bude sa nama. Ona i što se tiče godina i sada sa promjenom sredine sigurno može da nadgradi karijeru i da bude vrlo značajna za nacionalni tim. Ali, u reprezentaciju svako dolazi dobrovoljno i trebalo bi da ima želju, tako da na nikoga neću vršiti pritisak. Stavio sam je na spisak, želja mi je da igra Ana Radović, ali će konačna odluka biti njena", zaključio je Adžić.

„Crvene” će u utorak u 9.30 časova u „Morači” odraditi prvi trening u kompletnom sastavu, a u srijedu preko Albanije kreću ka Ohridu, gdje će u četvrtak i petak igrati protiv Makedonije. Na spisku je, nakon odustajanja Radovićeve, 17 igračica, a neće putovati ni Bulatovićeva.

U autobusu će se, dakle, naći 16 igračica - golmanke Sonja Barjaktarović, Marina Vukčević i Katarina Perović, krila Biljana Pavićević, Majda Mehmedović, Radmila Miljanić i Jovanka Radičević, pivoti Suzana Lazović, Ana Đokić i Sara Vukčević, te bekovi Marija Jovanović, Sandra Nikčević, Milena Knežević, Anđela Bulatović, Jasna Tošković i Andrea Klikovac.

Bojana na spisku za EP ako se predomisli

Dragan Adžić je danas objavio širi spisak za Evropsko prvenstvo u Srbiji i šokirao javnost - među 28 igračica je Bojana Popović!

Legenda rukometa se oprostila nakon Olimpijskih igara, ali je selektor stavio na spisak ako se predomisli.

"Ako odluči da odloži penziju, imaćemo je na spisku da pomogne reprezentaciji na još jednom takmičenju. Da li hoće ili neće, na njoj je da odluči. Naša želja postoji, jer je ona vođa ove generacije. Za sada ne trenira, to je samo naša želja", objašnjava Adžić.

Smatrate li da time stvarate dodatni pritisak na nju?

"Ne vjerujem da će to uticati na nju. I do sada je podnosila sve pritiske, sigurno će i ovaj. Ne mislim da je to pritisak, nema razloga da ne bude na spisku od 28 igračica", kaže Adžić.

Bonus video: