Dancima derbi, Mađarska i Island lako

Do trijumfa nad Španijom, kojim se primakao polufinalu, aktuelnog evropskog prvaka je vodio sjajni golman Niklas Landin Jakobsen, koji je odbranio 14 šuteva i četiri sedmerca
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2014. 21:41h

Derbi dosadašnjeg toka šampionata je pripao domaćinu - u reprizi finala Svjetskog prvenstva, Danska se revanširala Španiji za ubjedljiv poraz i slavila sa 31:28.

Do trijumfa u Herningu, kojim se primakao polufinalu, aktuelnog evropskog prvaka je vodio sjajni golman Niklas Landin Jakobsen, koji je odbranio 14 šuteva i četiri sedmerca.

Mikel Hansen je bio najbolji u domaćem timu sa šest golova, dok su Kasper Sondergard i Mihael Knudsen dodali po četiri. "Crvenu furiju" je predvodio Antonio Garsija sa pet pogodaka.

U prvom meču glavne faze 11. Evropskog prvenstva, nije bilo nikakvih dilema - Mađarska je mnogo lakše nego što konačni rezultat (31:25) pokazuje oduvala Makedoniju.

Sve je bilo jasno već u 25. minutu, kada je Sabolč Sološi pogodio za 14:6. Gabor Časar je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa sedam golova, a po četiri su dodali Gabor Ančin i Kornel Nađ.

Najbolji na terenu: Gabor Časar u duelu sa Velkom Markovskim (Foto: EPA)

U poraženoj ekipi najbolji je bio Dejan Manaskov sa pet pogodaka, dok je podbacio Kiril Lazarov, koji je dao četiri, a penale je gađao 4-1.

I drugi meč današnjeg programa je bio sličan, pošto su se Islanđani poigravali sa Austrijom (33:27), na čijoj klupi sjedi njihov zemljak Partekur Johaneson.

Guđjon Valur Sigurđson je sedam puta tresao mrežu Austrijanaca, a šest puta je to uradio Olafur Guđmundson, baš kao i Konrad Vilčinski na drugoj strani.

Grupa 1 (Herning)Danska - Španija 31:28 (16:14)Makedonija - Mađarska 25:31 (9:16)Austrija - Island 27:33 (9:17)

Tabela: Danska 6, Španija 4, Island, Mađarska 3, Makedonija 2, Austrija 0.

Galerija

Bonus video: