Ponovo pomjeren start muške rukometne lige

Iz RSCG su upozorili klubove da je krajnji rok za prijavu za takmičenje 23. oktobar, dok će se licenciranje i žrijebanje obaviti dan kasnije
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2012. 22:15h

Iako je Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore još 11. septembra donio odluku o startu liga za 13. oktobra, start muških liga pomjeren je za 27. oktobar, drugi put.

Podsjećanja radi, do prvog odlaganja starta prvenstva za sedam dana, za 20. oktobar, i pomjeranja roka za uplatu obaveznog depozita i kotizacije (što je uslov za prijavu učešća) za 10. oktobar došlo je na Skupštini RSCG 29. septembra, jednoglasnom odlukom klubova, kojima je, očigledno, trebalo još vremena da ispune finansijske obaveze prema Savezu, ali i sklope ekipe i usklade svoja normativna akta u skladu sa novim Zakonom o sportu.

Kako je danas saopšteno iz RSCG, "nakon sprovedenih konsultacija i odluke UO RSCG, a uvažavajući činjenicu da većina prvoligaša nije završila administrativnu proceduru prijavljivanja za sezonu 2012/13", početak takmičenja je ponovo odlužen za nedjelju dana, za 27. oktobar.

Iz RSCG su upozorili klubove da je krajnji rok za prijavu za takmičenje 23. oktobar, dok će se licenciranje i žrijebanje obaviti dan kasnije.

Žene startuju ovog vikenda, a u Prvoj ligi igraće osam klubova, s tim da se Budućnost uključuje tek od Mini lige za prvaka. Žrijebom takmičarskih brojeva odlučeno je da se u prvom kolu sastanu Budućnost II – Luna, Nikšić – Biseri, Sutjeska – Gorica, dok je Berane 2003 slobodno.

Bonus video: