Stojanović protiv Melića, Mrvaljević ide u Minsk

Četvrtfinale kupa Kupa EHF donosi duel bivšeg i sadašnjeg reprezentativaca Crne Gore, Gorana Stojanovića (njemački Rajn Nekar Leven) i Fahrudina Melića (slovenačko Gorenje),
0 komentar(a)
Goran Stojanović, Foto: Www.rhein-neckar-loewen.de
Goran Stojanović, Foto: Www.rhein-neckar-loewen.de
Ažurirano: 21.02.2012. 22:22h

Četvrtfinale kupa Kupa EHF donosi duel bivšeg (a možda i budućeg) i sadašnjeg reprezentativaca Crne Gore, Gorana Stojanovića (njemački Rajn Nekar Leven) i Fahrudina Melića (slovenačko Gorenje), odlučeno je današnjim žrijebom u Beču, sjedištu Evropske rukometne federacije.

Rajn Nekar Leven, koji nije prošao kvalifikacije za Ligu šampiona, na putu do četvrtfinala eliminisao je holandski Lions (u kojem igra crnogorski reprezentativac Marko Pejović, bivši pivot Lovćena) i švedski Guif, dok su Slovenci eliminisali španski Valjadolid (čiji je član Nikšićanin Ivan Nikčević, reprezentativac Srbije) i izraelski Makabi.

Rajn Nekar Leven i Gorenje igrali su lani u kvalifikacijama za LŠ, kada je uspješniji bio njemački tim.

Kapiten Crne Gore Draško Mravljević sa njemačkim Gepingenom igraće protiv bjeloruskog Dinama iz Minska. Gepingn je do sada eliminisao mađarsku Tatabanju i rumunsku Odorheju.

Najzad, u četvrtfinalu Kupa EHF igraće i Mojkovčanin Žarko Pejović, koji je od nedavno član slovačkog Tatrana iz Prešova, nakon što je zbog loše finansijske situacije u klubu napustio špansku Antekeru (igrao je i za Budućnost, Vardar, Crvenu zvezdu, austrijski Vest Vien). Tatran će igrati protiv njemačkog Magdeburga.

Takmičenje u Ligi šampiona nastaviće, sasvim izvjesno i skopski Metalurg, čiji su članovi crnogorski reprezentativci Mladen Rakčević (zbog povrede koljena za njega je sezona završena) i Žarko Marković, te golman srpske reprezentacije, Mojkovčanin Darko Stanić, kao i slovenački Cimos Kopar, u čijim redovima igra reprezentativac Vladimir Osmajić, koji će, međutim, bog povrede mišića pauzirati dva mjeseca. Metalurg i Cimos su kolo prije kraja takmičenja po grupama obezbijedili prolaz u osminu finala, i to iz iste grupe.

To nije pošlo za rukomet Aleksandru Adžiću sa rumunskom Kostancom i 18-godišnjem pivotu Partizana Mijajlo Marsenić, poniklom u Beranama.

Prvi mečevi igraju se 17/18. marta, revanši su na programu nedjelju dana kasnije.

Četvrtfinale

Kup EHF

Dinamo Minsk (Bjelorusija) – Gepingen (Njemačka)

Gorenje (Slovenija) – Rajn Nekar Leven (Njemačka)

Tatran (Slovačka) – Magdeburg (Njemačka)

Sen Rafael Var (Francuska) – Dankerk (Francuska)

Kup kupova

Motor (Ukrajina) – Flensburg (Njemačka)

Gumerzbah (Njemačka) – Ben Muri (Švajcarska)

Meškov Brest (Bjelorusija) – Aragon (Španija)

Pivovarna (Slovenija) – Benfika (Portugal)

Čelendž kup

Vaker Tun (Švajcarska) – Bolzano (Italija)

Lucern (Švajcarska) – Diomidis (Grčka)

Suceava (Rumunija) – Sporting (Portugal)

Maribor Branik (Slovenija) – Makabi (Izrael)

Bonus video: