Đoković ide na Nadala, Timov revanš Federeru

Talentovani Austrijanac potvrdio potencijal protiv nedovoljno spremnog Federera. Nadal preokrenu protiv Kirjosa, prošao i Marej, ispali Vavrinka i Ferer
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2016. 19:37h

Rim će svjedočiti 49. obračunu Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Prvi reket planete je izgubio prvi set od Tomaža Belućija sa nestvarnih 0:6, ali se "restartovao" i naredna dva dijela igre dobio sa 6:3, 6:2.

Time je izborio četvrtfinalni duel sa Nadalom, protiv kojeg u pobjedama vodi 25:23, a dobio je posljednjih šest mečeva.

Nadal je poslije preokreta i skoro tri sata igre slavio protiv Australijanca Nika Kirjosa - 6:7, 6:2, 6:4.

Kralj šljake je izgubio prvi set u taj-brejku, iako je prethodno, kod rezultata 5:4, na protivnikov servis, propustio brejk-loptu.

Kirjos se nakon prvog seta požalio na povredu, a Nadal prebacio u veću brzinu i sa tri brejka do kraja (dva u drugom, jedan u trećem setu), kompletirao preokret.

Prije samo pet mjeseci Rodžer Federer je savladao Austrijanca Dominika Tima u polufinalu Brizbejna. Bio je to neravnopravan duel koji je trajao tačno sat (6:1, 6:4).

Austrijanac se uspio revanširati Švajcarcu u omini finala Mastersa u Rimu, koji je dobio nakon 80 minuta igre sa 2:0 (7:6, 6:4).

Tako će 13. kosturaš u Rimu biti prvi četvrtfinalista, a Federer, treći nosilac, platio je ceh povredama zbog kojih je u Vječni grad došao nespreman za vrhunski tenis.

Tim će u četvrtfinalu igrati protiv šestog nosioca, Japanca Kei Nišikorija, koji je u dva seta bio bolji od 11. nosioca, Francuza Rišara Gaskea (6:1, 6:4).

Još dva iznenađenja u osmini finala Mastersa u Vječnom gradu - Španac David Ferer eliminisan je od Francuza Lukasa Pulijea, koji je u glavni žrijeb upao kao "laki luzer", umjesto Conge koji je odustao (bilo je 6:4, 6:1), dok je četvrti reket svijeta, Švajcarac Sten Vavrinka, nakon preokreta poražen od Argentinca Monaka (6:7, 6:3, 6:4).

Tako će se, umjesto projektovanog duela Ferer - Vavrinka, u četvrtfinalu sastati Pulije i Monako!

Sten Vavrinka je nastavio da igra u, blago rečeno, promjenjivoj formi, kao i uvijek na Masters turnirima, koji su mu sve manje interesantni. Švajcarac će za 10 dana braniti titulu na Rolan Garosu i treba ga očekivati u boljem izdanju.

Prošao je i Endi Marej, koji je bez mnogo problema, za 78 minuta igre, preslišao Žeremija Šardija (6:0, 6:4). Čak pet puta je Britanac brejkovao Francuza, kojem je dozvolio da mu samo jednom oduzme servis.

Marej će četvrtfinalu igrati protiv Belgijanca Davida Gofena, koji je popularnim "biciklom" - 6:0, 6:0, pomeo Čeha Tomaša Berdiha.

Galerija

Bonus video: