Đoković: Raduje me način na koji sam osvojio titulu

„Prije meča sam rekao da će samo nekoliko poena odlučiti pobjednika, a to se i desilo, Morao sam da odigram najbolji tenis i da budem veoma koncentrisan”, rekao je Đoković
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2014. 10:35h

Novak Đoković je poručio da je zadovoljan načinom na koji je pobijedio Rodžera Federa u finalu Mastersa u Indijen Velsu i da će mu taj trijumf dati mnogo samopouzdanja u nastavku sezone.

Srpski teniser je sinoć treći put u karijeri osvojio titulu u kalifornijskom gradiću, pošto je pobijedio sa 3:6, 6:3, 7:6.

To je bila 42. titula za Đokovića u karijeri, a 17. trofej na Mastersima, čime se na izjednačio sa Andreom Agasijem.

„Raduje me način na koji sam osvojio titulu i to je velika satisfakcija, pošto sam u igrao veoma teške tri posljednja meča, u tri seta”.

„Nekoliko poena je moglo da ode na moju ili njegovu stranu, ali je otišlo na moju. Ostao sam psihički jak i to će mi dati snagu i samopouzdanje u nastavku sezone”, rekao je Đoković.

Drugi reket planete, koji je smanjio zaostatak za Federerom na 16:17 u međusobnim duelima, pohvalio je igru protivnika.

„Prije meča sam rekao da će samo nekoliko poena odlučiti pobjednika, a to se i desilo. Rodžer je bio na veoma visokom nivou. Igrao je najbolje u posljednjih 13, 14 mjeseci”.

„Morao sam da odigram najbolji tenis i da budem veoma koncentrisan u posljednjim trenucima kako bih pobijedio. Ponosan sam na rezultate tokom ovog turnira”, rekao je Đoković.

Federer je plasmanom u finale popravio plasman na ATP listi, pošto je sa osmog „skočio” na 5. mjesto.

„Igrao je dobro, u završnici meča je držao lopticu u igri, a ja sam napravio suviše grešaka u najvažnijim trenucima”.

„Novak je sredinom 2. seta i u 3. odigrao odlično, a u tim trenucima su stvari mogle da odu i na moju stranu, ali nisu”, naglasio je Federer.

Bonus video: