Novak Đoković caruje u Londonu

Novak Đoković je u finalu ATP šampionata u Londonu podsjetio na perfektna izdanja iz 2011. i za sat i 36 minuta „oduvao” Rafaela Nadala (6:3, 6:4)
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2013. 22:41h

Izgubio je 1. mjesto na ATP listi, prinuđen je da juri svog najvećeg rivala u 2014. godini, ali je u direktnom obračunu dokazao da je on, ipak, trenutno najbolji teniser svijeta - Novak Đoković je u finalu ATP šampionata u Londonu podsjetio na perfektna izdanja iz 2011. i za sat i 36 minuta „oduvao” Rafaela Nadala (6:3, 6:4).

Fenomenalnim mečevima u londonskoj „O2 areni”, u kojoj je upisao pet pobjeda za šest dana, 26-godišnji Beograđanin je zaradio milion i 923 hiljade dolara i zaradio 1.500 bodova, a podigao je „Bred Druet” trofej, nazvan po preminulom predsjedniku ATP.

Nadalu za utjehu ostaje milion i 13 hiljada, kao i činjenica da će na novoj ATP listi imati 920 bodova više od čovjeka kojem večeras nije mogao ništa...

"Čestitam Rafa tebi i tvom timu, ove sezone si radio nevjerovatne stvari i zasluženo je završavaš na 1. mjestu. Srećan sam što sam osvojio titulu u gradu koji ovako njeguje tenis".

"Hvala mom timu, oni nisu samo treneri, već i meni veoma dragi i bliski ljudi, koji su mi omogućili sve ove uspjehe", rekao je na ceremoniji dodjele pehara Đoković, kojeg od petka do nedjelje čeka finale Dejvis kupa protiv Češke u beogradskoj „Kombank areni”.

Srpski as je mnogo bolje počeo meč, poveo 3:0 i imao odličnu priliku da još jednim brejkom dođe do 4:0, ali je svoj omiljeni udarac, bekhend paralelu, „ispalio” u aut.

Tada je nakratko izgubio koncentraciju, što je španskom predatoru bilo dovoljno da očas posla izjednači na 3:3.

Đoković je, ipak, ubrzo uhvatio ritam sa početka i nakon jednog od najspektakularnijih poena u sezoni stigao do novog brejka, a odmah potom i do vođstva u setovima.

Rafa je na početku drugog dijela igre imao prvo i, ispostavilo se, jedino vođstvo u meču, jer je Nole u 3. gemu iskoristio treću brejk loptu i trasirao put ka velikoj pobjedi, 22. u nizu. Imao je brejk šanse u 7. i 9. gemu, ali se Rafa držao do samog kraja, prije nego što je kod treće meč lopte poslao forhend u aut.

"Prvo ću da čestitam velikom igraču kao što je Novak, a onda da mu poželim sreću u finalu Dejvis kupa. Ovo je bila moja najemotivnija sezona, možda i najbolja u karijeri, a žao mi je što ni sada nisam osvojio ovu titulu. Nisam ni mogao, jer sam igrao protiv fenomenalnog tenisera", priznao je 27-godišnjak sa Majorke.

Španci su večeras, ipak, imali razloga za zadovoljstvo, jer su Fernando Verdasko i David Marero u finalu dubla savladali legendarne blizance Boba i Majka Brajana sa 7:5, 6:7, 10:7.

Treći španski dubl u istoriji koji je trijumfovao na završnom turniru sezone je podijelio ček vrijedan 335.500 dolara, a 35-godišnji Amerikanci su bogatiji za 195.500.

Galerija

Bonus video: