Umjesto međusobnog meča, sestre idu kući

Junakinja dana Garbinje Mugurusa. Prvi put u istoriji grend slem turnira u trećem krugu ženske konkurencije neće igrati dvije prve igračice
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2014. 22:06h

Prvi put u istoriji nekog grend slem turnira u trećem kolu ženske konkurencije neće biti prve dvije favoritkinje.

Druga teniserska svijeta Kineskinja Na Li je eliminisana u prvom, a juče je u drugom krugu izgubila najbolja teniserka današnjice i branilac titule na Rolan Garosu, Amerikanka Serena Vilijams!

Od nje je u dva identična seta (6:2, 6:2), koja su trajala po 33 minuta, bila bolja 20-godišnja Garbinje Mugurusa, djevojka rođena u Venecueli, a igra pod španskom zastavom.

Malo prije Serene, od daljeg takmičenja oprostila se i njena starija sestra Venus, koju je dobila Slovakinja Ana Šmidlova (2:6, 6:3, 6:4), pa neće biti ništa od planiranog duela sestara u trećem kolu.

"Ovo je ostvarenje sna, o tome sam maštala kao djevojčica", igrati sa Serenom na centralnom terenu. Došao je taj dan i mislim da sam se dobro pokazala. A bilo je lako, pošto nijesam trpjela nikakav pritisak. Igraš sa najboljom i nemaš šta da izgubiš. Mislim da će biti teže u narednom duelu, jer nakon pobjede nad Serenom svi od mene očekuju pobjede. I Serena takođe, jer mi je rekla da sa ovakvom igrom imam šansu za titulu. Ipak, smatram da su njene riječi bile tek izraz pristojnosti", kazala je Mugurusa, koja je prvi put u karijeri slavila nad nekom od top osam svjetskih igračica.

I ne samo to, prva je koja Sereni nije dopustila da osvoji pet gemova u nekom od njenih mečeva na grend slem turnirima.

U ženskoj konkurenciji danas je od favoritkinja bila ubjedljiva Ruskinja Marija Šarapova, koja je slavila nad Bugarkom Cvetanom Pironkovom (7:5, 6:2), a bez problema je prošla i treći nosilac, Poljakinja Agnješka Radvanska, koja je bila bolja od Čehinje Karoline Pliškove (6:2, 6:4).

Galerija

Bonus video: