Bilo je dobrih stvari, Ukropina se ozbiljno nameće

127 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Lazović, Foto: Zoran Đurić
Dejan Lazović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.03.2015. 20:57h

Crnogorski vaterpolisti su izgubili i drugi put od Hrvatske u Svjetskoj ligi ove sezone, a selektor Ranko Perović nije želio da pravi paralelu između ovog meča i onog protiv Italije u utorak u Đenovi kada su "ajkule" deklasirane (16:8).

"Ovo je jača ekipa nego u Đenovi, tako da ne bih pravio paralelu. U Italiji smo igrali katastrofalno, nije funkcionisalo dosta stvari. Sada se u određenim momentima vidjelo da su igrači iscrpljeni, ima i nespremnih i onih sa sitnim povredama. Sve to otežava rad, igraju na 13 različitih strana, vide se dva dana i nije to lako složiti", rekao je Perović i dodao:

"Dozvolili smo tri laka gola u trećoj četvrtini, Hrvatska je tu uhvatila priključak. Imali smo veliki pad. Neke stvari idu kako treba, mlađi igrači dobijaju prostora, rastu iz meča u meč. Na kraju smo primili baksuzan gol, ali šta je, tu je. Idemo dalje", ističe Perović.

Najpozitivnija stvar je svakako to što mladi Aleksa Ukropina pokazuje da je veliki potencijal.

"Odigrao je fenomenalno. Znamo da nam nedostaje ljevoruki igrač i on će sigurno biti u konkurenciji za Svjetsko prvenstvo. Nadam se da će se nametnuti, s ovakvim igrama ne mogu da budem bez prezadovoljan".

Slijede mečevi sa Francuskom i Turskom.

"Odigraćemo opet u kombinovanom sastavu, jedino tako mlađi igrači mogu nešto da dobiju. U Italiji se vidjelo da je velika razlika, oni igraju Regionalnu ligu u kojoj većina ekipa nije taj nivo, nemaju ritam vrhunskih ekipa, ali kroz ovo mogu da osjete kako to izgleda i da steknu iskustvo", naveo je crnogorski selektor.

Ivica Tucak, selektor Hrvatske: Mislim da smo zasluženo pobijedili, da smo za nijansu bili bolja ekipa. Odigrali smo korektnu utakmicu, željeli smo da slavimo, iako smo igrali bez nekoliko standardnih reprezentativaca - Boškovića, Obradovića, Buljubašića, Muslima..., a Pavić nije mogao da brani. Zadovoljan sam reakcijom igrača i igrom, dobio sam saznanja koja sam htio. Bila je lijepa utakmica i ambijent, čestitam mojim igračima, ali i Crnoj Gori. Ako budemo kompletni, ambicije su nam da osvojimo Svjetsku ligu.

Dejan Lazović, golman Crne Gore: Nesrećno smo primili gol u posljednjoj sekundi, ali dobro smo se držali cijelu utakmicu. Posebno je to bilo teško nakon poraza od Italije koji nije prijao nikom. Trebalo je "namjestiti glavu" za duel sa vrhunskom reprezentacijom kao što je Hrvatska, vjerujem da su u stručnom štabu zadovoljni kako smo se vratili u meč nakon zaostatka. Mislim da broj golova koji primamo nije tragičan, bolje što se to događa sada, nego na Svjetskom prvenstvu", istakao je Lazović.

Bonus video: