Konačno je proradio napad: "Ajkule" su na pravi način iskoristile osminu finala

Sada slijedo ono pravo - duel sa Hrvatskom koji će dati odgovor na pitanje koliko mogu naši vaterpolisti
75 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Rumunija Vaterpolo reprezentacija Barselona 2018, Foto: Bcn2018/facebook
Crna Gora - Rumunija Vaterpolo reprezentacija Barselona 2018, Foto: Bcn2018/facebook
Ažurirano: 22.07.2018. 20:24h

Osmina finala je odrađena po planu, Crna Gora je odigrala rutinska 32 minuta protiv Rumunije (pobjeda rezultatom 15:5) i napravila dobru uvertiru za četvrtfinale Evropskog prvenstva u Barseloni.

Bilo je do sada na EP i lakih i opasnih rivala za "ajkule" na turniru, ali od sada više kalkulacijama jednostavno nema mjesta - slijedi dvoboj sa Hrvatskom (utorak od 18.30 časova) koji će dati odgovor na pitanje da li Crna Gora ima snagu da uđe u borbu za medalju u glavnom gradu Katalonije.

Biće, dakle, ili pravac u polufinale ili odlazak u bitke za plasman od petog do osmog mjesta, a tim Vladimira Gojkovića zna da protiv "barakuda" mora da bude bolji nego što je bio u sva četiri dosadašnja meča na takmičenju Starog kontinenta.

Duel sa Rumunijom je bilo, istina, najvažnije pobijediti, ali "ajkule" u ovoj utakmici napadački i jesu ponudile nešto više u odnosu na prethodne utakmice.

Prije svega - ponudile su neophodnu širinu u igri u kojoj jednostavno svaki igrač predstavlja opasnost za gol protivnika.

Takva igra je konačno dala prostora Aleksandru Ivoviću da spusti ritam i da se posveti odbrani, Mlađanu Janoviću da ne forsira, pa je Crna Gora bez učinka njih dvojice (pogodak iz ukupno pet šuteva) mrežu Rumuna tresla čak 15 puta.

Razigrao se Aleksandar Radović, njegov prezimenjak Đuro je opet opustio ruku kao protiv Španaca, a doprinos je dao i Marko Petković (trostruki strijelac)...

Sve su to napadačke opcije, uz naravno Ivovića i Janovića, koje moraju da budu "aktivirane" da bi se stvorio problem Hrvatskoj, koja je do sada na turniru ostavila utisak moćnog sastava.

Meč sa Rumunima, inače, nije ponudio bilo kakvu neizvjesnost. Naš nacionalni tim je na prvi gol čekao više od četiri i po minuta, a onda je u samo stotinak sekundi došao do prednosti od 3:0 golovima Vladana Spaića, Petkovića i Dragana Draškovića.

Protivnik je do kraja prve četvrtine smanjio na 3:1, kasnije i na minus jedan (3:2), i tu je stao, jer je Crna Gora novom serijom stigla do 8:2, kada je i bilo jasno da je meč riješen...

Pobjednik meča Hrvatska - Crna Gora u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Srbije i Mađarske.

CRNA GORA - RUMUNIJA 15:5 (3:1, 3:1, 4:2, 5:1)

Barselona - Bazen "Bernat Pikornelj". Gledalaca: 50. Sudije: Buh (Španija), Stavridis (Grčka). Igrač više: Crna Gora 6 (2), Rumunija 9 (3). Peterci: Crna Gora 2 (2).

Crna Gora: Lazović (sedam odbrana), Brguljan 1, Drašković 2, Petković 3, Đ. Radović 2, A. Radović 3, Janović, Đurđić, Ivović 1, Mišić 1, Čučković, Spaić 2, Šćepanović (jedna odbrana).

Rumunija: Cik (pet odbrana), Radu, Negrean 2, George, Fulea, Đorđesku 1, Prioteasa, Kjoveanu, Đerđelifi, Oanca 1, Giban 1, Antipa, Abrudan.

Bonus video: