Poslanik napao policijskog psa

Nakon spektakularnog bježanja od policije i opiranja hapšenju, priveden političar iz Nevade
2 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2013. 08:26h

Bivši poslanik u američkoj državi Nevada je, nakon bjekstva od policije, opiranja hapšenju i napada na policijskog psa, uhapšen, nekoliko sati pošto je izbačen iz parlamenta.

Policijska potjera za Stivenom Bruksom na autoputu između Las Vegasa i Los Anđelesa počela je pošto je policija primilia poziv od radnika šlep službe koji je prijavio da se prepire s vozačem oko cijene popravke probušene gume, kao i da se ponaša čudno.

Dok je bježao sa probušenom gumom, Bruks je bacao iz vozila predmete, sve dok policija nije na put postavila jež da bi ga zaustavila.

Stiven Bruks

Bruks je nastavio da se opire hapšenju, tako što se zaključao u vozilo, čak je napao i policijskog psa, a policajci su tek uz prijetnju oružjem uspjeli da ga izvuku.

Policija je morala na kraju da ga savlada udarcima i električnim omamljivačem da bi mogla da mu stavi lisice.

Uhapšen uz prijetnju oružjem, Foto: Reuters

Ovo je treće Bruksovo hapšenje od januara, a uslijedilo je samo nekoliko sati pošto su njegove kolege poslanici odlučile da je previše opasan i nepredvidiv da bi služi svoj mandat i izrazili zabrinutost za svoju bezbjednost.

Bruks je i tokom drugog hapšenja pružao otpor, čak je pokušao da uzme pištolj jednom policajcu. Bio je i u bolnici na procjeni mentalnog stanja nakon drugog slučaja sukoba s policajcem.

Galerija

Bonus video: