POMOĆNIK DIREKTORA UP O UBISTVU DAFNE KARUANA GALiCIJE

Baković: Ako dobijemo zahtjev malteške policije preko Interpola i Europola, reagovaćemo efikasno

"Ističem snažno partnerstvo i povjerenje koje crnogorska policija uživa kod međunarodnih partnera i iskazujem spremnost i otvorenost Uprave policije za saradnju u aktuelnim ali i svim drugim predmetima", kazao je Baković.

22584 pregleda 223 reakcija 64 komentar(a)
Baković, Foto: Savo Prelević
Baković, Foto: Savo Prelević

Pomoćnik direktora Uprave policije, Enis Baković rekao je da će policija, ukoliko dobije zahtjev od policije Malte preko Interpola i Europola u vezi slučaja ubistva malteške novinarke Dafne Karuana Galicije, postupiti promptno i efikasno.

"Odgovorno tvrdim da malteška policija preko Interpola i Europola i nije tražila provjere firmi koje se u medijima pominju da su povezane sa VE "Možura" niti za ispitivanje eventualne povezanosti sa državnim zvaničnicima Crne Gore. Ističem snažno partnerstvo i povjerenje koje crnogorska policija uživa kod međunarodnih partnera i iskazujem spremnost i otvorenost Uprave policije za saradnju u aktuelnim ali i svim drugim predmetima", kazao je Baković.

Direktor Uprave policije, Veselin Veljović rekao je juče da u vezi sa ubistvom malteške novinarke Dafne Karuana Galicije, Uprava policije nije dobijala direktne zahtjeve od policije Malte.

Sin ubijene novinarke, Metju Karuana Galicija rekao je za TV Vijesti da je policija Malte uputila zahtjev Crnoj Gori.

On je u intervjuu za "Vijesti" rekao da je njegova majka ispitivala veze između predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Malte Džozefa Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu.

On je rekao da je Milo Đukanović ključna osoba iz Crne Gore kojom se njegova majka bavila dok je istraživala slučaj Možura.

Preporučujemo za Vas