Advokatica Jovanovića: Porodica sumnja da nad njim sprovode torturu

"Od 23,45 časa do 00:3 sata ujutro čekala da mi se bilo ko obrati povodom prijave, koju su zaprimili. Ovo, obzirom da sam zahtijevala da mi se hitno dozvoli da mog branjenika posjetim odmah bez odlaganja,a bez bilo kakvog kontakta sa istim i u prisustvu onog koga nadlezni organi odrede", saopštila je Brnović

20506 pregleda 5 komentar(a)
Jovanović pri dolasku u Tužilaštvo, Foto: Savo Prelević
Jovanović pri dolasku u Tužilaštvo, Foto: Savo Prelević

Advokatica Milena Brnović, branilac Mila Jovanovića, uhapšenog u petak ujutro u Tivtu zbog sumnje da je bio dio kriminalne organizacije koja je planirala ubistvo Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, poslala je "Vijestima" saopštenje u kojem je navela da je porodica osumnjičenog "izrazila sumnju da se nad njim sprovodi tortura".

Brnović navodi da je od Centra bezbjednosti Podgorice obaviještena da se Jovanović sumnjiči da je izvršio krivično djelo organizovanog kriminala, te krivično djelo teško ubistvo u pokušaju i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

"Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da je porodica juče izrazila sumnju da se nad njihovim članom porodice sprovodi tortura od strane Specijalnog policijskog odjeljenja, a ovo obzirom na to da je Jovanović nevin i da iz medija znaju da se SPO na taj način ophodi prema osumnjičenima,posebno onima koji nemaju apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa ovako teskim optuzbama", navela je advokatica.

Ona je sumnje porodice Jovanovića prijavila u CB Podgorica.

"Od 23,45 časa do 00:3 sata ujutro čekala da mi se bilo ko obrati povodom prijave, koju su zaprimili. Ovo, obzirom da sam zahtijevala da mi se hitno dozvoli da mog branjenika posjetim odmah bez odlaganja,a bez bilo kakvog kontakta sa istim i u prisustvu onog koga nadlezni organi odrede. Sve ovo kako bi me nadležni organi razuvjerili da se nad Jovanovićem ne vrši tortura. Međutim,od podnošenja te prijave pa do ovog trenutka niko mi se nije javio niti odgovorio na zahtjev mogu ili ne mogu da ga vidim", saopštila je advokatica Brnović.

Ona je potvrdila da je bila na tokom dana u zgradi SDT-a na saslušanju osumnjičenog Jovanovića, pred specijalnim tužiocem, ali i naglasila da ne smije iznositi činjenice i podatke koje je saznala.

Bonus video: