Potvrđena optužnica protiv Jovanića

Optužnica protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda i drugih predata krajem januara

24219 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Optužnicom su obuhvaćeni i Saša Zejak, Snežana Jović, Sanja Lješković, Ranko Radinović, Sreten Mrvaljević, Pavić Globarević, Stana Čelebić, Darko Perović, Omer Markišić, Dejan Golubović, Danijela Laković, Dušan Laković, kao i protiv preduzeća Titan security, Securitas Montenegro, Top force system i Ogimar MNE.

SDT je optužnicu predao januara.

"Nakon održanog ročišta, uvida u spise predmeta, ovaj sud je utvrdio da ne postoje greške niti nedostaci u optužnici i da optužnica sadrži sve elemente koje optužnica mora sadržati, a koji su propisani odredbom člana 292 Zakonika o krivičnom postupku. Iz dokaza prikupljenih u istrazi proizilazi da su okrivljeni osnovano sumnjivi da su izvršili krivična djela koja im se optužnicom stavljaju na teret", navodi se u saopštenju

Vijeće je utvrdilo i da ne postoje razlozi za donošenje rješenja kojim bi se postupak obustavio u odnosu na bilo koje lice iz predmetne optužnice, da je optužnica uredna i na zakonu zasnovana.

Bonus video: