Višem državnom tužilaštvu nije dostavljen obdukcioni nalaz tijela ronioca

Nestanak A.S. (28) prijavljen je u srijedu oko 13.40 časova, a njegovo tijelo sa vidljivim povredama u predjelu glave izvučeno je tri sata kasnije na spasilački čamac "SAR-1"

22331 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Podgoričkom Višem državnom tužilaštvu nije dostavljen zapisnik obdukcije tijela ronioca A.S. (28), a predmet u kom tužiocu utvrđuju uzrok njegove smrti u fazi je izviđaja.

To je "Vijestima" odgovorila rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, tužiteljka Lepa Medenica.

Nestanak dvadesetosmogodišnjeg ronioca prijavljen je juče oko 13.40 časova, a njegovo tijelo sa vidljivim povredama u predjelu glave izvučeno je tri sata kasnije na spasilački čamac "SAR-1".

Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) je prijavljeno da je ronilac nestao u blizini Port Milene, na početku Velike plaže u Ulcinju.

UPSUL pomoću sistema za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja utvrđuje kretanje plovila na području na kom je stradao ronilac.

"U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaska beživotnog tijela ronioca A.S., 10. 5. 2023. godine, a čiji nestanak je prijavljen istog dana, koji predmet se nalazi u fazi izviđaja. Po zaprimljenom obavještenju od strane Uprave policije o navedenom događaju, od strane tužilaštva naređena je obdukcija tijela, koji zapisnik još nije dostavljen tužilaštvu. Takođe, od strane tužilaštva Upravi policije OB Ulcinj dat je nalog za prikupljanje potrebnih obavještenja, a nakon svestrane analize svih prikupljenih podataka i dokaza, tužilaštvo će preduzeti i druge neophodne radnje za kojima se ukaže potreba u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka predmetnog događaja i donošenja odluke u predmetu", saopštila je Medenica "Vijestima".

Bonus video: