MFSS: Netačno da je Odović prijetio otkazima, takve tvrdnje su zlonamjerne dezinformacije

"Državni sekretar MFSS podržava sve zaposlene UPC u radu na putu ostvarivanja rezultata jedne od najvažnijih institucija u sistemu javnih finansija", navodi se u odgovoru MFSS "Vijestima"

7146 pregleda 2 komentar(a)
Odović, Foto: Screenshot
Odović, Foto: Screenshot

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) saopštilo je danas da je netačno da je državni sekretar MFSS Janko Odović uputio prijetnje o otkazima bilo kome u Upravi prihoda i carina (UPC).

"Eventualno takve i slične tvrdnje mogu se tumačiti jedino kao zlonamjerne dezinformacije, koje se plasiraju iz nekog ili nečijeg interesa da bi se stvari prikazivale neistinito. Državni sekretar MFSS podržava sve zaposlene UPC u radu na putu ostvarivanja rezultata jedne od najvažnijih institucija u sistemu javnih finansija", navodi se u odgovoru MFSS "Vijestima".

Dio zaposlenih iz UPC danas je kontaktirao "Vijesti" u vezi sa navodnim postupanjem Odovića.

Radnici kažu da im je Odović navodno tražio da ne potpisuju peticiju za podršku dosadašnjem vršiocu dužnosti (v.d.) direktora UPC Aleksandru Damjanoviću i da je to povreda radne obaveze, te da su mogući i otkazi.

"Vijesti" su povodom ovih tvrdnji zaposlenih koji su kontaktirali redakciju tražile od MFSS komentar, odnosno da saopšte da li su otpužbe na račun Odovića istinite.

Socijalistička narodna partija (SNP) je ranije danas saopštila da "osuđuje ponašanje Odovića" za kojeg su rekli da "vrši pritisak na službenike Uprave prihoda i carina, kako bi prestali sa prikupljanjem potpisa Damjanoviću".

Vlada Crne Gore je 21. oktobra na elektronskoj sjednici za v.d. direktora UPC imenovala Milenu Petričević, dok je odlučeno da se dosadašnjem v.d. Aleksandru Damjanoviću ne produži mandat. To je urađeno na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Bonus video: