Odović: Damjanović nije ništa skrivio da bi ga razriješili, prosto mu je istekao mandat

Odović saopštio da su Damjanović i Petričević obavili primopredaju dužnosti u korektnoj atmosferi

13533 pregleda 27 komentar(a)
Odović, Foto: Nikola Dragaš
Odović, Foto: Nikola Dragaš

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (MFSS), Janko Odović, kazao je danas da je netačno da je vršio pritisak na zaposlene u Upravi prihoda i carina (UPC).

Dio zaposlenih UPC juče je kontaktirao "Vijesti" u vezi s navodnim postupanjem Odovića.

Radnici su tada kazali da im je Odović navodno tražio da ne potpisuju peticiju za podršku dosadašnjem vršiocu dužnosti (v.d.) direktora UPC Aleksandru Damjanoviću, i da je to povreda radne obaveze, te da su mogući i otkazi.

MFSS je takođe juče saopštilo da je netačno da je Odović uputio prijetnje o otkazima bilo kome u UPC.

Vlada Crne Gore je 21. oktobra na elektronskoj sjednici za v.d. direktora UPC imenovala Milenu Petričević, dok je odlučeno da se dosadašnjem v.d. Aleksandru Damjanoviću ne produži mandat. To je urađeno na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

"Podžavam sve zaposlene u UPC da zakonito obavljaju posao. Moramo da se naviknemo u Crnoj Gori, da su svi smjenjivi. Saradnja s Damjanovićem bila je jako dobra, ali, prosto, smjenivost i neki novi ljudi koji treba da ostvare rezultate su tu", rekao je Odović novinarima nakon konferencije za medije povodom prezentovanja modela oduzimanja imovine nezakonitog porijekla.

On je dodao da su Damjanović i Petričević jutros obavili primopredaju dužnosti u korektnoj atmosferi.

"Od svega toga se pravi mnogo buke bez razloga... Pitanje je da li se siječe trend pozitivnih rezultata ili će rezultati biti bolji. Koje je obrazloženje koje je javnost tražila kad je Damjanović imenovan? Čovjek nije ništa skrivio da bi ga razriješili. Prosto, istekao mu je mandat", kazao je Odović.

On je dodao da po zakonu nije bilo potrebno bilo kakvo obrazloženje razrješenja bivše državne sekretarke u MFSS Mile Kasalice.

"Ministar nije našao odgovarajućeg saradnika u Kasalici. Iz mog iskustva, kako je Petričević pružila plan rada Uprave, mislim da će rezultati biti bolji", poručio je Odović.

Bonus video: