DF: Đukanovićev ideal je Crna Gora bez nezavisnih medija i opozicije

Kako su naglasili, mediji i pojedinci okupljeni u interesnoj grupi DPS –a krivce traže u redovima upravo onih snaga koje se iskreno bore za ozdravljenje Crne Gore
4 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.09.2014. 16:12h

"Dok crnogorski premijer prevaspitava SDP i šalje poruke svom novom/starom koalicionom partneru kako se od sada mora ponašati, zarad privilegija i udobnosti, u drugi plan ostaju dramatično teške deformacije crnogoskog društva-od stanja u crnogorskoj privredi koja i dalje ide putem sunovrata, do svakodnevnih manifestacija kriminalizovanog života. Opšte je poznato da porazna činjenica o neslavnom rekordu ubistava, uglavnom nerasvijetljenih u Crnoj Gori svoje uzroke ima u dugogodišnjoj kohabitiaciji kriminalnih grupa i djelova vlasti", saopštili su iz Demokratskog fronta.

Oni navode da se dežurni analitičari bave isključivo NVO sektorom, nezavisnim medijima i opozicionim partijama, umjesto drugim pitanjima.

“Umjesto da vlast polazeći od svojih segmenata konačno započe ozbiljne akcije dekriminalizovanja crnogorske stvarnosti, umjesto da se bavi prevazilaženjem dramatičnih problema crnogorskih radnika, koji u stanju očaja osviću pred zgradom Vlade, umjesto da poreskim obveznicima odgovori na pitanje da li će i dalje vraćati dugove Kombinata aluminijuma-crnogorski režim i njihove produžene ruke, mediji i dežurni analitičari bave se isključivo NVO sektorom, nezavisnim medijima i opozicionim partijama. Nije teško zaključiti da je Đukanovićev ideal Crna Gora bez nezavisnih medija i pojedinaca, kritičkih nevladinih organizacija i jakih opozicionih snaga. U tome ga svesrdno podržavaju, njemu odani, kontrolisani medijski punktovi u kojima ovih dana pljušte naslovi o poreskim istragama u nezavisnim medijskim kućama, o navodnim pronevjerama u nevladinim organizacijama i sukobima u istinski opozicionim partijama. Plaćeni medijski operatori za potrebe naručene prljave kampanje aktiviraju takozvane neimenovane izvore, a onda po ustaljenoj praksi, režimski analitičari “iskreno” savjetuju”, navodi se u saopštenju.

Kako su naglasili, umjesto da se bave bolestima crnogorskog društva, za koje je isključivo odgovorna aktuelna vlast, mediji i pojedinci okupljeni u interesnoj grupi DPS –a krivce traže u redovima upravo onih snaga koje se iskreno bore za ozdravljenje Crne Gore.

“I dok je valjda cilj svakog demokratskog društva jačanje demokratskog pluralizma na svim poljima i snaženje nezavisnih institucija, očito je u Crnoj Gori i dalje na snazi vladanje autokratskim metodama, u prvom redu premijera Đukanovića, koji upravo u poslednje vrijeme sprovodi jaku ofanzivu gušenja kritičke svijesti i svega što odstupa od utabanog puta apsolutne, javno neodgovorne vlasti DPS-a”, zaključili su u DF-u.

Bonus video: