BS: Sa indignacijom odbacujemo optužbe Demokrata, uvijek smo bili spona pomirenja, suživota i dijaloga

Oni su kazali da ohrabruju priznanje Demokrata da je Ratko Mladić ratni zločinac i da ratni zločinci ne mogu biti proglašavani herojima

3394 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
BS, Foto: Bošnjačka stranka
BS, Foto: Bošnjačka stranka

Sa indignacijom odbacujemo sve optužbe Demokratske Crne Gore i poručujemo da se nikada ne služimo neistinama, a posebno kada su u pitanju osjećanja građana, saopšteno je danas iz Bošnjačke stranke (BS).

Oni su reagovali na saopštenje Demokrata u kome se između ostalog navodi da je sve što je poslanik BS Ervin Ibrahimović rekao o Demokratama "do besmisla netačno".

"Uvijek smo bili spona pomirenja, sužuvota i dijaloga. Međutim, na anticivilizacijske inicijative koje vode u podjele, a ne pobjede i koje dovode do podizanja tenzija, a ne mira, mi imamo obavezu da reagujemo. Uostalom, ispravnost naše politike najbolje su prepoznali građani na posljednjim izborima, gdje smo postigli najbolji rezultat od osnivanja partije. Takođe, ispravnost naše politike povodom reagovanja na inicijativu da ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama juče je jasno potvrdila portparolka EK, Ana Pisonero Hernandez, koja je istakla da je "glorifikovanje ratnih zločinaca, revizionizam i negiranje dokumentovanih i utvrđenih činjenica o ratnim događajima, uključujući i ratne zločine, u suprotnosti sa najosnovnijim evropskim vrijednostima"", navodi se u saopštenju BS.

Oni su dodali da ohrabruju priznanje Demokrata da je Ratko Mladić ratni zločinac i da ratni zločinci ne mogu biti proglašavani herojima, i da je to pokazatelj da Demokrate imaju demokratskog kapaciteta da u budućnosti bude dio bloka koji će graditi građansku, evropsku, evroatlantsku i multietničku Crnu Goru.

"BS će biti partner svima onima koji podržavaju demokratske procese i prave jasan otklon od retrogradne politike. To su zalaganja koja od nas očekuju naši članovi, građani Crne Gore, kao i naši evropski partneri u Evropskoj narodnoj partiji (EPP)", zaključuje se u saopštenju BS.

Bonus video: