DF: Đurišić poštovao Ustav i zakone

Oni su kazali da je “gotovo nevjerovatno i pomisliti da u 21. vijeku neko može dovoditi u pitanje pravo svojine vjerskih zajednica”

7248 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Demokratski front, DF
Foto: Demokratski front, DF

Direktor Uprave za katastar i državnu imovinu, Koča Đurišić je u skladu sa Ustavom i zakonom potpisao rješenje o upisu imovine Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko primorsku, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Iz DF-a su poručili da u potpunosti podržavaju Đurišića.

“Orkestrirana hajka ekstremističkih krugova, koji su 5. septembra pokušali izvesti državni udar, nastavlja se kroz obračun sa Đurišićem, samo zato što je poštovao Ustav i postojeće zakone”, poručili su iz DF-a.

Oni su kazali da je “gotovo nevjerovatno i pomisliti da u 21. vijeku neko može dovoditi u pitanje pravo svojine vjerskih zajednica”.

“Atakom na Đurišića, poraženi ekstremistički talibani bivšeg režima samo potvrđuju ispravnost naše dosadašnje političke borbe u očuvanju tradicionalnih i duhovnih vrijednosti Crne Gore”, kaže se u saopštenju DF-a.

Oni su ocijenili da će se “sličan scenario od 5. septembra ponavljati i u narednom periodu”, jer se, kako su dodali, marginalni ekstremizam ne miri sa porazom.

Iz DF-a su zaključili da je, bez obzira na političke razlike, dužnost parlamentarne većine da se “odupre zlim naumima” i odbrani tekovine avgustovske pobjede i litija.

Bonus video: