Abazović: Krivokapić i Konjević ne prate politiku Vlade

"Mislim da je okej da se to predloži, jer ne znamo kad ćemo imati novu Vladu. Da ćemo je imati za dvadesetak dana, ovo bi bilo besmisleno. Ali ovako, ne možemo imati u diplomatskoj mreži ljude koji zastupaju stavove DPS-a", rekao je Abazović

16014 pregleda 32 komentar(a)
Abazović danas na sjednici Odbora, Foto: Luka Zeković
Abazović danas na sjednici Odbora, Foto: Luka Zeković

Premijer u ostavci Dritan Abazović kazao je danas da s ministrima odbrane i vanjskih poslova, Raškom Konjevićem i Rankom Krivokapićem, više ne može da radi jer oni ne prate politiku Vlade.

"Vijesti" su objavile da će Abazović danas Skupštini podnijeti prijedlog za razrješenje Konjevića i Krivokapića.

"Izjavljuju sve i svašta, prave diplomatiju i odbranu na svoj način", rekao je Abazović novinarima nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu.

Povezani članci

17. Oktobar 2022.

Abazović traži razrješenje Krivokapića i Konjevića

On je naveo da Vlada obavlja sve Ustavom zagarantovane obaveze.

"Mislim da je okej da se to predloži, jer ne znamo kad ćemo imati novu Vladu. Da ćemo je imati za dvadesetak dana, ovo bi bilo besmisleno. Ali ovako, ne možemo imati u diplomatskoj mreži ljude koji zastupaju stavove Demokratske partije socijalista (DPS)", rekao je Abazović.

On je naveo da je pitanje hoće li Skupština razriješiti Konjevića i Krivokapića, dodajući da bi volio da se poslanici što prije izjasne, "jer bi i nama tako olakšali".

"Ako budu smijenjeni, neko drugi će preuzeti njihove obaveze. Imamo mehanizme, ne treba da nas usporavaju i da ne zastupaju zvaničnu politiku Vlade. S obzirom na to da je Vlada izgubila povjerenje i da idemo ka novoj, mislim da će te dvije pozicije, kao koordinator,i pokrivati ljudi iz Vlade", poručio je Abazović.

Bonus video: