Johanson i Jovanka jasni: Crna Gora ne smije da prima ovoliko golova

51 pregleda 0 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Beta/AP
Per Johanson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.11.2018. 22:30h

Selektor rukometašica Crne Gore Per Johanson je nakon pobjede nad Slovenijom (36:32) priznao da mu je zasmetao balkanski mentalitet njegove ekipe, koja je dozvolila rivalu da se vrati iz praktično izgubljene situacije.

„Veoma sam srećan zbog pobjede. U prvom poluvremenu smo bili dobri u odbrani i vukli kontre, a cijeli meč smo odigrali odlično u napadu. Znali smo da će nas Slovenija pritisnuti dubokom odbranom, ali smo našli rješenje. Nisam, međutim, zadovoljan zbog igre u drugom poluvremenu, jer smo primili čak 20 golova. Igrali smo opušteno, pozivali Sloveniju da se vrati i ona nam je zaprijetila“, naglasio je Johanson.

Ista stvar je zasmetala i Jovanki Radičević.

„Srećna sam i ponosna na tim, jer je ova pobjeda veoma važna. Srećna sam i što smo postigle 36 golova, ali smo primile čak 32, što je mnogo za ekipu kakva je Crna Gora. Najvažnija su, ipak, dva boda u džepu“, poručila je kapitenka.

Crna Gora u nedjelju igra meč za 1. mjesto u grupi sa Rusijom, koja je na otvaranju prvenstva savladala domaćču Francusku sa 26:23.

„Protiv Rusije nas čeka teška i naporna utakmica, ali sam ubijeđena da ćemo se dobro pripremiti. Ako odigramo dobru odbranu, sigurno ćemo imati šansu“, dodala je Radičevićeva.

Selektor Slovenije Uroš Bregar je čestitao rivalu.

„Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu, mnogo smo golova primili. Najgore je što ništa nismo ni pokušali da promijenimo. Nakon dana pauze igramo sa Francuskom, koju smo pobijedili prošle godine na Svjetskom prvenstvu. Sigurno će željeti da nam se osveti, vidjećemo da li će uspjeti“.

Bonus video: