Jadran pobijedio Primorac i zakazao finale sa Budvom

Finalni meč je u nedjelju od 20.45 časova
1 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.12.2017. 20:41h

Primorac je dvije četvrtine mučio Jadran Carine, imao je i tri gola prednosti, ali je epilog bokeljskih derbija u polufinalu Kupa bio isto kao i u većini slučajeva prethodnih sezona.

Novljani su se plasirali u finale pobjedom nad velikim rivalom rezultatom 12:8, a sjutra od 20.45 će im u borbi za trofej rival biti Budva, koja je ranije danas bila bolja od Katara sa 9:7.

Jadran je poveo sa 1:0, a Kotorani serijom 4:0 najavili da će imati šta da pokažu u duelu sa šestostrukim uzastopnim osvajačem trofeja.

Malo ko je početkom druge četvrtine mogao da pomisli da će Jadran rutinski doći do trijumfa, ali je tako nešto moglo da se nasluti u finišu iste dionice kada je tim Vladimira Gojkovića brzo izjednačio na 4:4...

Sve što je Primorac potom uradio bilo je da povede sa 5:4 do poluvremena, pa 6:5, jer je tim sa Škvera u trećoj četvrtini odličnom odbranom i mnogo sigurnijim napadom (prednjačio je Danil Merkulov) stigao do nedostižna četiri gola prednosti - 10:6.

Posljednjih osam minuta tako nisu ponudili nikakvu neizvjesnost, pa će Jadran sjutra imati šansu da dođe do ukupno devetog pehara u ovom takmičenju.

Budva, s druge strane, juri treći trofej, nakon što je bila najbolja u sezonama 2008/09. i 2010/11.

Budvani u finišu slomili otpor Katara

Budva je imala problema sa Katarom u drugom polufinalnom susretu, ali je na kraju opravdala ulogu favorita - tim Vida Lompara je slavio rezultatom 9:7.

Budvani su konstantno bili u vođstvu, ali su tek slomili protivnika tri minuta i devet sekundi prije kraja kada je Savo Ćetković donio velika tri gola prednosti - 9:6.

Najbolji u Budvi bio je Srđan Vuksanović, strijelac tri pogotka, Ćetković je postigao dva, a po jednom su mrežu Kotorana tresli Nikola i Boris Popović, te Branko Franeta.

Jadran Carine - Primorac 12:8 (1:3, 4:2, 5:1, 2:2)

Nikšić - Bazen SC "Nikšić". Sudije: Abramović, Obradović. Igrač više: Jadran Carine 6 (3), Primorac 7 (2).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 3, B. Banićević 1, Gardašević 1, Radović 1, Spaić, Drašković 3, Petković 1, Tešanović, Mijušković.

Primorac: Šubladze, Matković, Crepulja, Petrović 1, Gluhaić 2, Gopčević, Mačić, Vukmirović, Latinović 3, Grgurević, Vukasović 2, Paunović, Radnjić, Todorović.

Budva - Kataro 9:7 (1:0, 4:3, 1:2, 3:2)

Nikšić - Bazen SC "Nikšić". Sudije: Matijašević, Kontić. Igrač više: Budva 8 (4), Kataro 7 (4).

Budva: Kralj, N. Dragović, S. Ćetković 2, Vuksanović 3, M. Mitrović, Porobić, Adžić, N. Popović 1, Vujašević, B. Popović 1, P. Ćetković, Franeta 1, Krivokapić, Rašković¸1.

Kataro: Mandić, Vušković 2, Uskoković, Marković, Pržica, Mršić, Vuksanović, Vujović, Milaš 2, Đurović, Dončić 2, Perković 1, Marinković, Jašović.

Bonus video: