Damjanović predao dužnost Petričević: "Na potezu je Spajić"

Damjanović je kako je kazao sa Spajićem ragovarao isključivo o tehničkim stvarima

12730 pregleda 26 komentar(a)
Petričević i Damjanović, Foto: TV Vijesti
Petričević i Damjanović, Foto: TV Vijesti

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Aleksandar Damjanović predao je danas dužnost novoimenovanoj Mileni Petričević.

Vlada Crne Gore je 21. oktobra na elektronskoj sjednici za v.d. direktora UPC imenovala Milenu Petričević, dok je odlučeno da se dosadašnjem v.d. Aleksandru Damjanoviću ne produži mandat. To je urađeno na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Primopredaji dužnosti prisustvovao je i ministar finansija Milojko Spajić sa kojim je Damjanović, kako je kazao, ragovarao isključivo o tehničkim stvarima i rekao je da je sada na potezu Spajić.

Zaposleni u UPC Damjanovića su ispratili aplauzom, a na isti način, uprkos peticiji koju su za produženje njegovog mandata pokrenuli, pozdravljena je I nova v.d. direktorice.

"To jeste neki znak podrške ne samo meni nego i samoj instituciji Uprave, poruka državi da negdje vodi računa da kod ovakvih stvari se ne prave greške, već da imamo jedan kontinuitet ozbiljnosti i da se bilo kojim pojedinačnim činjenjem ne pravi šteta samoj Upravi, nego sistemu. Mislim da je ta poruka shvaćena i nadam se da će od ovog trenutka stvari nastaviti ovdje da funkcionišu onako kako trebaju", kazao je Damjanović.

Petričević je kazala da ne sumnja da su zaposleni imali razloga da žale što Damjanoviću nije produžen mandat.

"Ne sumnjam da su oni imali razloga da žale zbog toga što mandat direktoru Damjanoviću nije produžen, ali oni su me dočekali u onoj formi u kojoj sam imala priliku i vremena danas da se dočekam, da me dočekaju kolege, ja nemam nikakvih zamjerki, tako da se nadam da će i u nastavku taj naš odnos biti jednako kvalitetan i da ću ga postići jednako na kvalitetnom, kolegijalnom nivou kao što je i direktor Damjanović to uradio", rekla je Petričević.

Bonus video: