"funkciju vršio odgovorno, savjesno i kompetentno"

SNP Bar: Snažna podrška Laloševiću, očigledno se zamjerio manje kvalitetnim funkcionerima

"Zahvaljujući svom poznavanju potreba sporta i uloge mladih, velikim iskustvom i odličnom komunikacijom, on je za kratko vrijeme ostvario odličnu saradnju sa sportskim savezima, organizacijama, klubovima i pojedincima, kao i sa Olimpijskim komitetom Crne Gore. Zato osuđujemo kao nedobronamjerno postupanje i brzinu odluke ministarke Vesne Bratić..."

9274 pregleda 18 komentar(a)
Lalošević, Foto: SNP
Lalošević, Foto: SNP

Opštinski odbor (OO) Socijalističke narodne parije (SNP) Bar saopštio je da je na današnjem sastanku Kolegijuma nedvosmisleno i snažno data podrška Vasiliju Laloševiću, smijenjenom direktoru Uprave za sport i mlade u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, u Vladi Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je ocijenjeno da se radi o kulminaciji kampanje i opstrukcija protiv Laloševića, sa namjerom da se umanji i marginalizuje značaj i uticaj kadrova SNP i same SNP.

"Naime, vršeći odgovorno, savjesno i kompetentno funkciju direktora Uprave za sport i mlade, gospodin Lalošević se očigledno zamjerio manje kvalitetnim funkcionerima ministarstva, što je prepoznato kao latentna opasnost od afirmacije kadrova koji dolaze iz redova SNP CG. Zahvaljujući svom poznavanju potreba sporta i uloge mladih, velikim iskustvom i odličnom komunikacijom, on je za kratko vrijeme ostvario odličnu saradnju sa sportskim savezima, organizacijama, klubovima i pojedincima, kao i sa Olimpijskim komitetom Crne Gore. Zato osuđujemo kao nedobronamjerno postupanje i brzinu odluke ministarke Vesne Bratić, o smjeni i kampanji protiv gospodina Laloševića, istaknutog bivšeg narodnog poslanika i političkog radnika, koji dolazi iz redova barskog OO SNP", piše u saopštenju.

Oni su poručili da "zbog svega navedenog stoje čvrsto uz kvalitet i sposobnosti, kao i rezultate rada i djelovanja Vasilija Laloševića".

"Isto tako iskazujemo ogorčenje i osudu postupaka ministarke Vesne Bratić, kako prema gospodinu Laloševiću lično, tako i prema SNP CG", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas