Krivokapić: Neki ambasadori smatraju da ako nijeste u političkoj priči ne pripadate državi

2Od svih ovih ambasadora koji su opozvani samo je jedan karijerni, a svi ostali su politički i mi još jednom pred naš narod stavljamo odluku da želimo u budućem periodu da preokrenemo tu situaciju"

21837 pregleda 13 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Mi smo opozvali sedam ambasadora, sve one koje ste medijski prepoznali, saopštio je danas Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore.

"To je naša odluka koja je vezana za podršku profesionalnom bavljenju svake aktivnosti, pa i ambasadorske. Od svih ovih ambasadora koji su opozvani samo je jedan karijerni, a svi ostali su politički i mi još jednom pred naš narod stavljamo odluku da želimo u budućem periodu da preokrenemo tu situaciju. Taj jedan karijerni vrlo dobro zna zašto je opozvan da ja to posebno ne obrazlažem", istakao je Krivokapić na pres konferenciji.

On je dodao da neko ko se nalazi izvan prostora Crne Gore mora na najbolji način da se odnosi prema svojoj državi.

"Ne prema partiji, nego prema državi. Ispada da neki ambasadori smatraju da ako nijeste u toj i toj političkoj priči vi ne pripadate toj državi. To je nedopustivo. Mi ćemo se svim silama boriti da naši ambasadori rade isključivo u korist Crne Gore", rekao je premijer.

Na pitanje da li očekujete da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisati opozive ambasadora, odgovorio je da je to pitanje za njega.

"Mi smo uradili ono što je naša obaveza", kazao je Krivokapić.

Bonus video: