SNP Budva: Lalošević je radio u skladu sa zakonom i ovlašćenjima, zasigurno ništa protiv sporta i sportista

"Sigurni smo da je gospodin Lalošević dao sve od sebe da u prethodnih šest mjeseci unaprijedi sport u Crnoj Gori i da naši sportisti imaju podjednake uslove za bavljenje sportom kao njihove kolege iz drugih država"

3397 pregleda 9 komentar(a)
Lalošević, Foto: SNP
Lalošević, Foto: SNP

Predsjedništvo Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Budva i klub odbornika te partije u Skupštini opštine (SO) Budva "pružaju punu podršku Vasiliju Laloševiću razriješenom v.d. direktoru Uprave za sport i mlade".

"Članovi i simpatizeri SNP-a su u predhodne dvije decenije bili najčvršći i najglasniji borci za pravdu. Sigurni smo da je gospodin Lalošević dao sve od sebe da u prethodnih šest mjeseci unaprijedi sport u Crnoj Gori i da naši sportisti imaju podjednake uslove za bavljenje sportom kao njihove kolege iz drugih država", ističe se u saopštenju SNP Budva.

Oni su dodali da osuđuju svaki napad na Laloševića.

"Ubijeđeni smo da je radio sve u skladu sa zakonom i ovlašćenjima, a zasigurno ništa protiv sporta i sportista u Crnoj Gori. Ovaj događaj vidimo kao nevješti pokušaj diskreditacije gospodina Laloševića i SNP kao najstarijeg borca za pravdu u Crnoj Gori. SNP će kao i do sada uvjek govoriti istinu bili na vlasti ili u opoziciji", navodi se u saopštenju budvanskog SNP.

Vlada je prošlog četvrtak na sjednici razriješila Laloševića zbog, kako su naveli, isteka vremena od šest mjeseci od kada je određen za v.d. direktora Uprave za sport i mlade.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem je čelu Vesna Bratić saopšteno je da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet protiv njega jer je navodno "prekoračio ovlašćenja i da je svojim činjenjem doveo u nezavidan položaj sport u cijeloj Crnoj Gori".

Lalošević je demantovao optužbe i najavio krivičnu prijavu protiv Bratić.

Doktor sportskih nauka Marko Begović je novi vršilac dužnosti direktora Uprave za sport.

Bonus video: