DPS Budva: Scene haosa, optužbi i prijetnji potvrđuju da je cilj vladajuće koalicije podjela plijena i funkcija

"Bez normalnog ambijenta, društvene klime i odgovornog rukovodstva Budva ne može nastaviti svoj razvoj koji je u potpunosti zaustavljen 30. avgusta prošle godine"

5907 pregleda 12 komentar(a)
DPS (Ilustracija), Foto: DPS
DPS (Ilustracija), Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Budva saopštio je danas da je "borba za prevlast nad Turističkom organizacijom (TO) Budva, te scene haosa, međusobnih optužbi i prijetnji, potvrđuju da cilj vladajuće koalicije nije boljitak Budve, već podjela političkog plijena i funkcija".

"Vidljivo je da im je u njihovom oholom naumu, najvažnije pitanje ko će se gdje pozicionirati i tako partijski uhljebljen prigrabiti svojoj partiji i sebi što veću korist. Ovako posvađana i nefunkcionalna odbornička većina se grubo poigrava pravnim i demokratskim principima, izvrćući ih ruglu. Očigledna je njihova namjera da po svaku cijenu zadrže vlast, rizikujući čak i krivično-pravnu odgovornost", ističe se u saopštenju DPS Budva.

Iz DPS Budva su dodali da "svakako da Budva kao nekadašnja metropola turizma, zaslužuje mnogo više od onoga što joj danas nudi aktuelna vlast".

"Bez normalnog ambijenta, društvene klime i odgovornog rukovodstva Budva ne može nastaviti svoj razvoj koji je u potpunosti zaustavljen 30. avgusta prošle godine. Nakaradni rezultati ove lokalne vlasti učinili su da Budva izgubi svoju mediteransku prepoznatljivost i stekne imidž kakav svakako ne doprinosi razvoju turizma kao najvažnije privredne grane naše opštine", kazali su iz DPS Budva.

Po njhovom riječima "sazrela je potreba da Budva dobije drugačiju lokalnu upravu".

"Naši sugrađani svjedoče svakodnevnom urušavanju i degradiranju svog grada, zato se kao jedino logično i pošteno rješenje nameće raspisivanje novih izbora u Budvi, kako bi što prije započeo proces oporavka ove opštine od teških posljedica činjenja nesposobne vlasti", zaključuje se u saopštenju DPS Budva.

Bonus video: