Rad "Syntony" predstavljaće Crnu Goru u Veneciji

Rad je jednoglasno izabran od prispjelih osam, jer ga je jedanaestočlani žiri ocijenio kao najkompletniji odgovor na postavljenu temu Bijenala „Kako ćemo živjeti zajedno?“, odnosno na postavljeni početni odgovor crnogorske postavke „Ka transaktivnoj prostornoj percepciji“
1445 pregleda 6 komentar(a)
Rad "Syntony", Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Rad "Syntony", Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ažurirano: 11.02.2020. 17:02h

Autorski tim koji čine Vasilija Abramović, Ruairi Glin i Parker Hejl sa radom „Syntony“ predstavljaće Crnu Goru na Bijenalu arhitekture u Veneciji, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz resornog ministarstva su dodali da je rad jednoglasno izabran od prispjelih osam, jer ga je jedanaestočlani žiri ocijenio kao najkompletniji odgovor na postavljenu temu Bijenala „Kako ćemo živjeti zajedno?“, odnosno na postavljeni početni odgovor crnogorske postavke „Ka transaktivnoj prostornoj percepciji“.

„Odluka i izvještaj o rezultatima konkursa dostupni su na sljedećem linku: https://bit.ly/31JHb9P. Crna Gora će učestvovati na predstojećoj 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji, koja će biti održana u periodu od 23. maja do 29. novembra 2020. godine“, navodi se u saopštenju.

Bijenale arhitekture u Veneciji smatra se najznačajnjom globalnom manifestacijom koja prezentuje savremena dostignuća i tendencije iz oblasti arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva.

Bonus video: